voor 22:00 uur besteld, morgen in huisvoor-thuis

Houtskool barbecue


Een houtskool barbecue kopen doet u vooral voor de heerlijke smaak die het barbecue vlees krijgt door het vuur dat eronder brandt. Begin tijdig met het aansteken van de barbecue als u kiest voor het barbecueën boven de hete kolen van een houtskool barbecue. Briketten dienen minimaal 1 uur te branden voordat u het barbecue vlees op het rooster legt. Gebruikt u houtskool als brandstof dan moet de barbecue ook minstens een half uur goed opwarmen.


In ruil voor de langere voorbereidingstijd krijgt de gebruiker van een houtskool barbecue een aantal voordelen. Zo is de smaak van het vlees dat bereid wordt boven een houtskool barbecue erg goed, de rook en directe hitte van de bbq zorgen voor een unieke en authentieke smaak. Een ander pluspunt van een houtskool barbecue is de temperatuur: een houtskool barbecue wordt een stuk heter dan barbecues op gas of op elektriciteit.

De beste en voordeligste houtskool barbecues vindt u op BBQ voor Thuis.nl. In ons assortiment van houtskool bbq’s hebben we populaire merken als Weber en Barbecook. Ook voor barbecues van Jamie Oliver en Summer Grill bent u bij BBQ voor Thuis aan het juiste adres. Op onderstaande pagina vindt u de beste barbecues gestookt op houtskool voor de beste prijs.

Houtskool barbecue 

De houtskool barbecue is het populairst onder de barbecues. Een houtskool barbecue is dan ook te verkrijgen in allerlei soorten, maten, kleuren, vormen en merken. Er is genoeg keus om de goede houtskool barbecue voor bij u thuis te kiezen, maar waarom zou u een houtskool barbecue kopen in plaats van een gasbarbecue of een elektrische barbecue. Er zijn genoeg redenen voor. Vindt hieronder alles over de houtskool barbecue en het gebruik ervan.

Smaak

Een houtskool bbq is zo populair vanwege onder andere de smaak. Dankzij het gebruik van houtskool of briketten krijgen de gerechten op een houtskool bbq de heerlijke authentieke barbecuesmaak. Dit komt vooral door de rokerige smaak en de geur die er vanaf komt. Er zijn dan ook barbecueliefhebbers die niks anders meer willen dan een goede houtskool bbq.

  

Briketten of houtskool?

Met barbecueën op een houtskool barbecue heeft u de mogelijkheid om te barbecueën met houtskool of briketten. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is, maar er zit wel degelijk een verschil tussen briketten en houtskool. Houtskool brandt snel, kort en hard. Als u snel aan de slag wilt, dan is houtskool zeer geschikt. Het nadeel ten opzichte van briketten is dat houtskool minder lang brand. Briketten hebben een namelijk een brandtijd tussen de twee en vier uur. Heeft u een grote houtskool barbecue dan raden we zeker aan om briketten te gebruiken. Heeft u een wat kleinere houtskool barbecue of wilt u snel aan de slag dan kunt u het beste houtskool gebruiken.

 

Aansteken

Het aansteken van een houtskool bbq lukt niet iedereen direct de eerste keer. Als houtskool eenmaal brand dan smeult het net zo lang totdat het verteerd is en er alleen nog maar as over blijft. Houtskool en briketten zijn daardoor ideaal om te gebruiken bij een houtskool bbq. Met deze tips hoeft het niet moeilijk meer te zijn.

  • Steek de houtskool barbecue op tijd aan. Minstens een uur van tevoren.
  • Aansteken gaat als volgt. Maak een mooi bergje van de houtskool of briketten, plaats daartussen de aanmaakblokjes en vervolgens kunt u ze aansteken.
  • Verspreid de houtskool/briketten over de hele houtskool bbq op het moment dat het geheel flink gloeit.
  • Wacht tot de vlammen zijn gedoofd en de houtskool/briketten gaan smeulen.
  • Voeg af en toe kolen toe.

 

Veiligheidstips

Barbecueën op een houtskool barbecue is leuk en gezellig, maar er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten, zodat er niks mis gaat. Gebruik geen brandbare middelen zoals spiritus of benzine, maar gebruik aanmaakblokjes om de houtskool barbecue aan te steken. Tijdens het barbecueën kunt u het beste een waaier of een blaasgalg gebruiken. Ga nooit zelf in het vuur blazen. Let na het barbecueën goed op. Houtskool en briketten blijven namelijk lang nagloeien. Heb geduld alvorens u de houtskool barbecue gaat reinigen.

bbq-voor-thuis.nl is weber diamond dealer
vtwonen.nl woonaccessoires & woonproducten
Bel ons: 033-7544190 Mail ons: klantenservice@voor-thuis.nl voor-thuis op Facebook voor-thuis op Twitter voor-thuis op Pinterest E-mail voordeel